With Me

Thursday, June 7

Khemah

bismillah.

fuh. baru je menjejakkan kaki ke teratak terchenta setelah 3 bulan lebih tinggalkannya. rindu? adelah sikit
*big grin.

sampai je kat ruang tamu, nampak khemah besar!


okay, khemah sebenar bukan warna biru-kuning ni. kaler merah. khemah untuk budak-budak. dan takde tingkap. -.- #yang kat atas ni gambar google je.

bestlah khemah ni. rupanya ni khemah ni milik anak sedara bujang dua orang kat rumah ni. tapi open to anyone who wants to enter. pintu khemah sentiasa terbuka *chewah. saya pun ape lagi. jenguklah ke dalam. maklumlah jakun tak pernah dapat masa kecik dulu -.- memang bestla. boleh tidur dalam tu!


tengok anak-anak buah hepi je main sama-sama. makcik yang serba-serbi malas ni pun seronoklaaaa tak payah jaga sangat diorang dah syok main tu :) heheh


khemah ni agak kukuh strukturnya. tiang support dia boleh tahanlah. kalau baaaaanyak mainan dalam khemah ni, memang takkan tumbanglah.tapi, bila semua mainan kena bawak keluar, main dengan babies yang ada dalam rumah ni (currently ada 3. weekend ada 5 orang :D ) tolak sikit, habislah.

macam kitalah kan?kan?kan?

kalau dalam kita penuh, kita berdiri teguh je. tapi kalau isi dalam tarak papa, rapuhlah. and, bila dalam kita banyak benda, tapi tutup pintu, tak mau share mainan tu dengan sesape, siapa je dapat enjoy mainan tu except ourselves?

okayy, ni peringatan untuk saya sekali. dakwah ni bukan dari luar je nampak fuhhh~ kita hebat. kalaulah ada khemah tapi takde mainan, ape guna khemah mainan tu?? dan, kalau kita hanya ada mainan yang banyak tapi takde tempat nak simpan, (which in this case, khemah ni) bersepahlah. islam ni kan teratur?

dan bila manfaat yang terkandung dalam khemah tu dirasai bersama, orang luar pun akan rasa senang hati, dan nak rasa sekali ke'hepi'an tu. tak gitu? islam ni, bila orang yang gunakannya, manfaatkannya dengan baik, orang lain kan akan rasa girang gemilang jugak? (salah kata ganda eh?)

okay saya dah mula melalut. but i do hope u get the point. menjadi seorang makcik pun dah penat sampai merapu manjang kat blog ni. inikan pula bila ada anak sendiri ayoooo~

sayugia, *ehem, marilah kita menjadi khemah yang penuh dengan mainan dan sentiasa terbuka untuk semua yang nak main mainan kita!

#bila jadi makcik ni, semua benda dilihat macam kanak-kanak. bila nak jadi syed qutb ni?

.makcik yang mengantuk dan suka bebel.
.harapnye bermanfaat *ketap gigi.
.yang khilaf itu milikku.

1 Comments: